DGTL

5 Tips om de snelheid van je website te verbeteren

snelheid-blog

Hoe maak je jouw website sneller? Een vraag die ik in de blog kan beantwoorden. Een snelle website is belangrijk om meer bezoekers en klanten te krijgen op jouw website. Er kan behoorlijk wat techniek komen kijken bij jouw websitesnelheid en dat schrikt mensen die geen kennis hiervan hebben behoorlijk af om ermee aan de slag te gaan. Ik ga daarom in deze blog het in kindertaal uitleggen. zodat je zelf gemakkelijk de snelheid van je website kunt verbeteren.

Waarom is de snelheid belangrijk?

Het geduld en concentratie van je bezoeker/klant is laag en wordt steeds lager. Je hebt maar enkele seconden om jouw klant te krijgen waar je wilt. Een trage website zorgt ervoor dat de bezoeker snel vertrekt voordat de klant überhaupt op je website heeft gekeken. Je kunt dit uiteraard zelf testen bij bepaalde websites die jou aantrekt. Voor een gebruiksvriendelijke en responsive website is een snelle website essentieel. Als jij een trage website hebt straft Google dit af en kom je niet hoog in Google, idem jouw zoekresultaten zullen niet goed naar boven komen. Hoe sneller je website, hoe hoger je in Google komt.

Hoe kan je de snelheid van een website testen?

Voordat je de snelheid van je website gaat optimaliseren moet je natuurlijk eerst weten waar het probleem in laadtijd zit. Er zijn verschillende tools online die jouw hierbij kunnen helpen zoals: GTMetrix, Google Pagespeed & Webpagetest.
Het is efficient om de snelheid van je website te testen op meerdere websites, waarom? Dit komt omdat elke uitslag wel van elkaar kan verschillen.

De snelheid van je website verbeteren:  5 waardevolle tips

 1. Kies een snelle en goede hosting-provider
  Een provider waar jij je domein & hosting hebt heeft veel invloed op de snelheid van jouw website. Denk dus eerst 2 keer na voordat je voor de goedkoopste kiest. Stel je zelf de vraag of je in het begin veel bezoekers krijgt of niet, dit hangt ook van de hosting provider af, dit kan per provider heel erg verschillen. Voor een betaalbare en snelle hosting kan je vragen naar de mogelijkheden.
 2. Verwijder plug-ins & thema’s die je niet gebruikt
  Heb je plug-ins die je niet meer gebruikt? Deactiveer en verwijder deze, als je dit niet doet blijven er altijd bestanden op je server staan die je eigenlijk helemaal niet gebruikt. Minder plug-ins zorgt ook voor een betere veiligheid van je website. Betreft de thema’s heb je er eigenlijk maar 2 nodig, het child-theme & het hoofd-thema waaraan je child-theme is verbonden.
 3. Zorg dat je PHP update
  Voor de snelheid en het goed functioneren van de website is dit van groot belang. Wat is PHP? PHP is een open-source en server die voor web-ontwikkeling wordt gebruikt. Het belangrijkste is dat je de laatste versie gebruikt. Bij elke hosting provider kan je dit instellen maar dit is overal verschillend.
 4. Een cache plug-in installeren
  Deze plugin zorgt ervoor dat nadat de pagina wordt geladen, dit in de cache wordt opgeslagen. Hierdoor hoeft de pagina voor de desbetreffende persoon niet steeds opnieuw geladen worden. Hierdoor word je website sneller. De cacheplug-in die wij gebruiken is WP-Rocket, LETOP: Dit is een premium plug-in en kost geld.
 5. Lazy load inschakelen voor al je afbeeldingen
  Bij deze plug-in ziet je bezoeker de foto’s zodra de website is geladen en worden de andere foto’s pas geladen zodra de bezoeker naar beneden scrolt of naar een andere pagina gaat.Aan te raden plug-in voor Lazy load is Lazy Load by WP Rocket.

Zie je dit toch niet zitten en wil je hier ondersteuning bij? D-Creative helpt je graag hiermee en geeft je uiteraard eerlijk en betrouwbaar advies. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Categories

Our purpose is to build solutions that remove barriers preventing people from doing their best work.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)