DGTL

Waarom een professionele maar ook goed logo?

logo-blog

Jouw logo is één van de eerste dingen die (potentiële) klanten zien. Hierdoor is het belangrijk dat je met een herkenbaar logo komt. Wij leggen hieronder uit waarom dit van belang is.

1. Een goede en professionele eerste indruk maken met jouw logo

Eén van de belangrijkste dingen is om een goede eerste indruk te maken bij jouw klant. Het eerste wat mensen zien van jouw bedrijf is het logo. Overal op jouw media-uitingen is jouw logo zichtbaar, je kunt hierbij denken aan; flyers, visitekaartjes, auto-belettering en website. Jouw logo moet dus goed aansluiten bij je doelgroep en het bedrijf. Het bepalen van de stijl moet je zeker overlaten aan een professional.

2. Herkenbaarheid van jouw merk- en of bedrijf vergroten

Een goed logo is makkelijk te herkennen, de klant moet precies weten waar het over gaat. Om jouw herkenbaarheid te verhogen moet je het logo op al je communicatiemiddelen gebruiken. Beperk je logo tot 1 verhaal bij het ontwikkelen van jouw logo. Dit maakt het eenvoudiger bij je herkenbaarheid.

3. Met je logo iets uitstralen

Zorg ervoor dat je logo, font, kleurgebruik en eventuele symbolen de identiteit van je bedrijf uitstraalt. Aan de hand van jouw logo kan je je onderscheiden van de rest. Denk dus goed na over de juiste USP en dan gaan we samen kijken of we dit goed kunnen vertalen naar het logo.

4. Met een goed logo krijgen potentiële klanten vertrouwen

Een goed logo vertelt in één oogopslag of jouw bedrijf professioneel is of niet. Een professioneel, strak en goed uitziend logo schept vertrouwen bij de (potentiële) klant. Wanneer een logo niet in een ontwerpprogramma is gemaakt, zullen mensen zich snel gaan afvragen of de kwaliteit van jouw product en/of dienst goed is.

5. Jouw goede logo helpt jouw verkopen

Naast de kwaliteit en professionele logo is een logo ook een goede hulp voor het verkopen van jouw dienst en/of product. Straalt je logo niet uit wat jij en de klant wil dan is de kans groot dat er veel klanten naar de concurrent gaan.

Zie je dit toch niet zitten en wil je hier ondersteuning bij? D-Creative helpt je graag hiermee en geeft je uiteraard eerlijk en betrouwbaar advies. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Categories

Our purpose is to build solutions that remove barriers preventing people from doing their best work.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)